Топ 8 Придобивки од масажер пиштол

190
популарно Професионален масажер 3

Пиштолите за масажа се една од неодамнешните иновации направени опоравување на мускулите, и откако е пронајден, во 2008 година, тој стана омилена алатка на многу спортисти во светот. Познато е дека пиштолот за масажа ги нуди истите резултати како масажа со цврска рака. Можете да ги добиете сите придобивки во рок од неколку минути, во удобноста на вашиот дом.

Подолу се наведени топ 10 придобивки од масажата што треба да ги знаете:

1. Ве штити од повреди, и помага при закрепнување на мускулите.

Ударната масажа од пиштол за масажа помага да се подобри мускулната контракција, што резултира со издолжување и зајакнување на мускулите и фасцијалните ткива. Да направите масажа после тренинг е одличен начин за ослободување од стресот. Главната цел на масажата е да помогне во опуштање на мускулите и олеснување на напнатоста на телото, што би помогнало да се скрати времето за обновување на мускулите помеѓу тренинзите, бидејќи токсичните остатоци постојано се елиминираат за да се овозможи мускулите да се опорават во најкус можен рок. Течностите и напнатоста се ослободуваат во мускули и тоа резултира во подобрена циркулација, бидејќи крвта и ткивните клетки разменуваат супстанции кои помагаат во зајакнување на метаболизмот на ткивата. Снабдувањето со хранливи материи и кислород се подобрува, поради што се зголемува циркулацијата на крвта низ целото тело.

Спречува повреди, бидејќи подобрената циркулација помага во распаѓање на адхезиите, а зголеменото производство на хранливи материи и течности може да помогне при брзо санирање на ткивата. Подобрена е и спортската издржливост, бидејќи пиштолите за масажа помагаат во зголемување на моќноста и перформансите, што ги прави мускулите пофлексибилни и поефикасни.

2. Напредно вибрационо лекување, и моќно олеснување на болката

Вибрационото заздравување, е форма на заздравување која се заснова на вибрации, без никаква зависност од другите системи на лекување.

Интересно е што пиштолот за масажа ја обезбедува истата придобивка, бидејќи обезбедува вибрации длабоко во мускулот, со употреба на техниката „ударна терапија“. Вибрациите од масажата помагаат да се подобри циркулацијата на крвта, и лимфата околу телото, што помага да се произведе повеќе кислород и хранливи материи во мускулите. Резултатот од ова е брзо закрепнување, ублажување на болката.

Болката во вратот, рамената и долниот дел на грбот лесно може да се олесни, со напредниот вибрирачки ефект од пиштолите за масажа.

3. Рехабилитација

Познато е дека масажата е една од најефикасните форми на терапија, за рехабилитација на повредите, бидејќи не само што го забрзува процесот на опоравување, туку и спречува повторна повреда. Пиштолите за масажа поттикнуваат заздравување и закрепнување на атрофираните мускули. Подобрената циркулација во мускулите им помага на повредените области да станат пофлексибилни и да заздрават за кратко време.

4. Ослободете се од млечната киселина во мускулите

Млечна киселина се формира кога нивото на кислород во телото е ниско, и телото почнува да го компензира со претворање на новоформираниот лактат во енергија. Ова често се случува за време на интензивно вежбање, и млечната киселина има тенденција да се собира во крвотокот побрзо отколку што може да согори. Ова може да направи да се чувствувате исцрпено, и да имате грчеви во вашите мускули. Пиштол за масажа, помага при ослободување на млечна киселина и други токсини од мускулите.

5. Го зголемува протокот на крв

Пиштолите за масажа обезбедуваат длабока масажа на ткивата, и ја зголемува брзината на проток на крв, која ги стимулира нервните рецептори одговорни за проширување на крвните садови. Лимфата работи на отстранување на отпадот и токсините од телесните ткива и протокот се контролира со мускулни контракции; ова значи дека помалку активните луѓе не стимулираат доволно циркулација на лимфата. Што може да резултира со лимфедема ако не се контролира. Сепак, со пиштол за масажа, можете да се создадете рамнотежа, бидејќи помага да се подобри циркулацијата низ лимфниот систем.

6. Го активира нервниот систем

Нервниот систем ја стимулира и регулира активноста на мускулите и ја одржува хомеостазата на телото. За секоја активност на мускулите, нервниот систем добива известување. Пиштолите за масажа помагаат во стимулирање на рецепторите на нервниот систем, што предизвикува вазодилатација на кожата и мускулите, со што се ослободува напнатост, и им се помага на мускулите да се релаксираат со што се подобрува подвижноста.

7. Ги ублажува грчевите на мускулите и вкочанетоста

Ткивото на лузните е составено од колагенски влакна, кои помагаат при поправка на оштетените влакна во телото. Пиштолите за масажа обезбедуваат длабока масажа на ткивото, што ќе помогне во распаѓање на овие лузни, со што се ублажува болката. Можете да користите пиштоли за масажа не само за спортски повреди, туку и за лузни по операцијата.

8 Wellness Предности

Постојат многу други здравствени придобивки од пиштолите за масажа, освен опуштање на мускулите и ублажување на болката. Ова вклучува зголемена подвижност, подобрен сон и подобар имунитет.

Исто така е корисен за депресија и анксиозност, фибромијалгија, дигестивни нарушувања и несоница поврзана со стрес.

Заклучок

Сите сме под стрес од секојдневните животни активности. Пиштол за масажа може да придонесе за успешно справување со стресот, во најкус можен рок и на најзгоден начин, притоа добивајќи многу други придобивки.

- 17% Професионален масажер
2,299 ден 1,899 ден
Продадени: 127 Останаа уште: 16
794 %
days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0

Коментар

Kupiprodaj
Logo
Регистрирај се
Обнови ги
Shopping cart