Слушалки

Категории

Се прикажуваат сите 13 резултати

Како да изберете добри слушалки

Општо земено, слушалките од повисока класа се неопходни за музичари и работа со музика. Исто така, ние нудиме слушалки со средна цена кои нудат перформанси за да ги задоволат потребите на музичарите, и на обичните уживатели во музиката.

Што да барате при избор на слушалки?

Да ви одговараат и да бидат удобни

Удобноста е важна. Секоја слушалка ќе се чувствува убаво кратко носена, но кога се носи подолго време, на многумина им станува непријатно. Носете ги слушалките најмалку 20 минути пред да одлучите дали да ги купите.

Колку се поголеми чашите за уши, толку подобро. За слушалките што се ставаат во вашето уво, подобро е да бидат помали.

Тежината е фактор за долгорочна удобност – во повеќето случаи полесните слушалки се поудобни. За долги периоди на слушање, супер-лесните преносни слушалки со перничиња се идеални.

Лентата за главата исто така влијае на удобноста. Повеќето слушалки имаат лента за глава во стилот над главата, но исто така се достапни и стилови зад вратот.

 

Преносливост

Обично преносливоста не е проблем – Но за слушање за време на физичка активност, земете ги лесните преносни слушалки дизајнирани за таа цел.

За традиционална стационарна работа во студио, обично се користат потешки затворени слусалки.

Издржливост
Сакате вашите слушалки да траат. За жал, издржливоста честопати се изедначува со поголема тежина. Лесните слушалки можат полесно да се скршат на половина.

Треба само да бидете внимателни со нив и да ги ставите во заштитна кутија кога не се на вашата глава.

Дали каблите се тенки и нежни? Ако купувате слушалки со повисока цена, видете дали се достапни резервни делови. Да се замени кабел или влошките за уши, многу е поевтино отколку да се замени целиот сет.

Кабли
Бидете сигурни дека кабелот е доволно долг за вашата потреба. Но избегнувајте исклучително долг кабел ако е можно затоа што може негативно да влијае на квалитетот на звукот со намалување на јачината на звукот и воведување на бучава, како и полесно се заплеткуваат.

Резиме
Како и повеќето работи во животот, кога станува збор за избор на вистински слушалки, вие го добивате она за што плаќате.

Да се земе предвид како планирате да ги користите вашите нови слушалки е исто така клучно за да го изберете вистинскиот модел.

Ние сакаме да бидете задоволни од купувачите на слушалки, и да понудите дарежлива политика за враќање без проблеми, за да можете да купувате со доверба.

Gejmerski slusalki
Bezicni slusalki
Drzac za slusalki
Слушалки со микрофон

Kupiprodaj
Logo
Регистрирај се