Биро со електрично подесување на висината Songmics

16,999 ден18,999 ден

Купувајте сигурно

Плаќање на рака, кога ќе го добиете.

Опис на бирото

skopje biro

rabotno biro

работно биро

биро

 

 

povekenamensko biro

Ако ја сакате вашата канцелариска работа, но вашето тело страда, зошто да не ја испробате оваа електрична маса што се прилагодува на висина?

Други предности на оваа електричена маса се:

Прилагодување на висината преку управувачот. Брендиран мотор; континуирано прилагодување на висината и низок шум. Прилагодлива должина на иверица; погоден за различни големини на маса.

Детали за бирото:

Боја: Бела, црна
Материјал: Нерѓосувачки челик
Големина на механизмот: (115-147) x 60 x (71-112) cm (Д x Ш x В).

Големина на иверица: (60-80ширина) x (120-180должина).
НИВО НА БУЧАВА: < 50 dB.
Брзина на подигање: 25 mm/s
Макс. Капацитет на оптоварување: 80 kg.
Подесување на висината: 71-112 см.
Погоден за кои маси: должина 120-180cm, ширина 60-80cm
Тежина: 22 кг

 

Содржина на кутијата:

1 x електричен држач за биро1 x адаптер1 x далечински управувач1 x пакет со додатоци1 x упатство за употреба

Јавете се на 072234055 за дефинирање на бојата и димензиите на иверицата.

biro

biro cena mk visina

 

 Придобивки од користење на електрично биро:

Истражувањата покажуваат дека луѓето кои седат долго време на работа се поподложни на срцеви заболувања, дијабетес тип 2 и пократок животен век. Оваа комбинација на симптоми често се нарекува „болест од седење“.

Стоењето додека работите, дури и само 30 минути може да има големо влијание врз вашето здравје и тело, а тоа не е тешко да се направи ако ја имате соодветната опрема. Маси за стоење, познати како електрични бироа или бироа што се прилагодуваат на висина, го олеснуваат менувањето на држењето на телото во текот на денот додека работите. На пример, нуди лесно приспособување на висината на работната површина.
Користењето на овој тип на опрема на работа може да има безброј придобивки:

1. Ја намалува болката во грбот

Болката во грбот е нешто што 80% од возрасните ќе го искусат во текот на нивниот живот, и една од најголемите поплаки на канцелариските работници кои седат цел ден.

Многу студии го истражија влијанието на користењето на електричните бироа врз канцелариските работници со долготрајна болка во грбот. Истражувањата покажале дека учесниците кои поминале во просек 66 минути од својот работен ден стоејќи, доживеале намалување на болката во горниот дел од грбот и вратот за 54%. За нешто повеќе од еден час дневно, учесниците имале драматични резултати. Замислете што може да направи за вас стоењето!

2. Го намалува ризикот од срцеви заболувања

Истражувачите ги проучуваат придобивките од стоењето повеќе од 60 години! Една студија на кондуктери на автобуси покажала дека оние кои стоеле цел ден имале половина од ризикот од смртни случаи поврзани со срцеви заболувања од возачите на автобуси кои седеле.

Шеесет години подоцна, споредбата на 18 студии со речиси 800.000 учесници дојде до истите заклучоци. Нивните наоди беа дека седечкиот начин на живот е поврзан со 90% зголемување на ризикот од кардиоваскуларна смртност и 147% зголемување на ризикот од кардиоваскуларни настани во споредба со активниот начин на живот.

3. Го намалува ризикот од зголемување на телесната тежина и дебелина

Сите знаеме дека во општа смисла, зголемувањето на телесната тежина е предизвикано од конзумирање повеќе калории отколку што согорува телото. Повеќе од 44% од канцелариските работници велат дека се здебелиле на нивната сегашна работа, а 53% од нив рекле дека веруваат дека тоа се должи на седењето цел ден.

Со стоење наместо седење, можете да го намалите ризикот од зголемување на телесната тежина со согорување на околу 50 дополнителни калории на час. Ако стоите по 3 часа секој работен ден, тоа ќе биде еднакво на 750 калории неделно. Во текот на една цела година што би било еднакво на околу 30.000 дополнителни потрошени калории. Во однос на нивоата на активност, тие 30.000 калории би биле еднакви на трчање 10 маратони годишно!

4. Пониски нивоа на шеќер во крвта и ризик од дијабетес тип 2

Додека по оброкот се очекува зголемување на нивото на шеќер во крвта, лицата со големи скокови на шеќер во крвта имаат многу поголем ризик да станат дијабетичари. Зголемувањето на шеќерот во крвта исто така е поврзано со општо чувство на лошо здравје.

Една мала студија на 10 канцелариски работници покажа дека стоењето 185 минути по ручекот го намалува нивото на шеќер во крвта на работниците за 43% во споредба со седењето во истиот период. Учесниците носеле и педометри кои биле анализирани и откриле дека нема значителни промени во физичките движења меѓу двете групи. Ова укажува дека намалувањето на нивото на шеќер во крвта било во функција на стоење наспроти седење.

Друга студија на 23 канцелариски работници со прекумерна тежина покажа дека наизменичното стоење и седење на секои 30 минути го намалува скокот на шеќерот во крвта во просек за 11,1%. Исхраната и физичката активност беа следени во експерименталниот период.

Како што покажуваат горенаведените студии, можете да ги намалите скоковите на шеќерот во крвта и ризикот од дијабетес само со користење на електричното биро, не се потребни дополнителни напори!

5. Подобрете го расположението и добијте енергија

Седењето и зголеменото седечко време се поврзани со зголемен ризик од депресија и анксиозност. Затоа е разумно дека стоењето ќе го подобри расположението и ќе ја зголеми среќата.

На група од 24 канцелариски работници им беше обезбедено електирчно биро. Учесниците сами пријавиле подобрени состојби на расположение во текот на периодот од 4 недели каде што го намалиле времето поминато во седење во просек за 66 минути.

На крајот од 4-неделниот интервентен период, на учесниците им беа поставени низа прашања во врска со специфичните придобивки од наизменичното менување помеѓу седечката и стоечката положба.

Нивните одговори биле:
-87% се чувствувале поудобно
-87% се чувствувале полни со енергија
-75% се чувствувале поздраво
-71% се чувствувале пофокусирани
-66% се чувствувале попродуктивни
-62% се чувствувале посреќни
-33% се чувствувале помалку под стрес

Интересно е што кога ги отстраниле електричните бироа, учесниците пријавиле влошување на расположението. Ова сугерира дека користењето на електричните бироа треба да биде дел од целосното прилагодување на животниот стил за да се добијат целосните придобивки.

6. Ја зголемува вашата продуктивност

Зголемувањето на расположението и енергијата, како и намалувањето на болките во грбот, рамото и вратот, веројатно ќе ја подобрат продуктивноста и менталната будност. Кога телото како целина е во подобра форма, тоа функционира поефикасно и разумно може да се очекува дека тоа ќе ја зголеми продуктивноста.

Заклучок:

Горенаведените придобивки можеби не се единствените што ќе ги најдете додека го пробувате овој нов начин на живот. Подобрувањата на физичкото и менталното здравје можат да влијаат на вашиот живот на начини на кои никогаш не сте мислеле дека е можно.

Ви го препорачуваме бирото со електрично подесување на висината Songmics. Прилагодливоста на работната површина, го прави електричното биро совршено. Ова ќе му даде време на вашето тело да се прилагоди на новата положба и ќе ви овозможи веднаш да почнете да ги применувате придобивките од стоењето.

 

Општи упатства за користење

На децата не им е дозволено да го користат овој производ.

Поставете го овој производ на рамна површина.

Препорачуваме 2 возрасни лица да го состават или преместат производот.

Не менувајте или откачувајте делови од овој производ за време на употребата.

Не користете ја контролната кутија за подигање и спуштање, пред да ја фиксирате на плотната.

Ставете ги тешките предмети во центарот на масата, за да спречите оштетувања предизвикани од нерамномерна распределба на тежината.

Проверете дали нема пречка на патеката на движење на бирото, проверете дали работната површина не допира ѕидови, и сите кабли се доволно долги за да се приспособат на промените во висината на работната површина.

Не ставајте предмети повисоки од 50 см под работната маса за да спречите потенцијални оштетувања

Со цел да се заштити моторот. 18 минути слободно време треба да се примени, по 2 минути континуирано кревање или спуштање.

Во случај на прекин на струја, или ако кабелот за напојување е исклучен, можеби е потребно рачно ресетирање.

Ресетирање на системот

Притиснете и задржете го копчето за надолу додека работната маса не се премести на најниската позиција.

Потоа пуштете го копчето, и пак задржете го повторно 5-10 секунди, не испуштајте го копчето додека не слушнете “beep” звук што покажува дека ресетирањето на системот е завршено.

Ресетирајте го системот според упатствата погоре, при првата употреба, или во случај на прекин на електричната енергија при прилагодување на висината.

Duty cycle

Контролната кутија на масата може да оди нагоре и надолу толку многу пати пред да треба да се одмори. Ова е нешто што се нарекува Циклус на должност. Duty cycle (Овој циклус на мирување го имаат сите електрични бироа за да се заштити моторот) ни кажува колку време може да биде активна контролната кутија (поместување на работната маса нагоре или надолу) и колку време треба да биде неактивна (во фаза на мирување).

Ако контролната кутија го достигне максималниот износ на активно време, ќе вклучи задолжителен период на одмор за да спречи прегревање на моторот. Затоа, кога бирото ќе престане да работи одеднаш, не паничете.  Работниот циклус е 10%, 2 минути вклучен и 18 минути исклучен. (при нормално користење најверојатно никогаш нема да дојде во состојба на исклучување).

Прво, само почекајте и дајте му на вашето биро околу 18 минути одмор (просечното време што го бараат повеќето контролни кутии). Вашето биро може да се вклучи пред да поминат 18 минути.

Честопати, масата повторно ќе се вклучи откако ќе се одмори. Потоа можете да продолжите да го користите како вообичаено.

Рачното ресетирање може да го отфрли периодот на одмор за време на циклусот што е моментално вклучен.

Детали за производот: Биро со електрично подесување на висината Songmics

Боја

,

избери

Само механизам, Механизам со иверица

4 мислења за Биро со електрично подесување на висината Songmics

5.0 од 5
4
0
0
0
0
Вашето мислење
Сите Најкорисни Највисоки оценки Најниски оценки
 1. k***
  top
  M***
  Brza dostava
  М******* А*********
  Одлично
  V***** S**********
  Preubavo e i cvrsto izraboteno definitivno go preporacuva...
  Preubavo e i cvrsto izraboteno definitivno go preporacuvam

  ВАШЕТО МИСЛЕЊЕ

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

  Биро со електрично подесување на висината Songmics
  Биро со електрично подесување на висината Songmics

  16,999 ден18,999 ден

  Слични производи…

  Компјутерска маса со тркала VASAGLE LWD031B01

  Распродадено

  Нема на залиха

  Original price was: 6,000 ден.Current price is: 4,800 ден.
  20%

  Подвижно Биро SONGMICS LSD114X01

  Доставата за овој производ е бесплатна за: 20-30 дена

  21,999 ден

  16,999 ден18,999 ден

  SKU: biro-so-elektricno-podesuvanje-na-visina Категории: ,
  Kupiprodaj
  Logo
  Регистрирај се
  Shopping cart